Metin2 Oyuncusunun Şüpheli Ölümü
Daha önce Musa Kang`ın ölümüyle gündeme gelen Metin2, şimdi başka bir oyuncusunun ölümüyle tekrar ülke gündemine geldi. Çeşitli basın kuruluşlarında konuyla ilgili haberler yapılırken genel olarak araştırmadan, asılsız suçlamalarda bulunuldu. Herhangi bir bilgisayar oyunu kimseyi öldürmeyeceği gibi bununla alakalı da herhangi bir oyunun suçlanması çok doğru olmasa gerek. Konuyla ilgili Turkmmo tarafından yapılan haber ise aşağıdaki gibi.
Milyonlarca oyuncu tarafından senelerdir severek oynanılan ve ülkemizde de çok köklü bir geçmişi olan Metin2 oyunun, bir oyuncunun ölümüne sebep olduğunu gündeme getiren iddia haber mecralarına bomba gibi düştü. 13 yaşındaki Hakan Ekinci’nin 25 Temmuz tarihinde, İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki evinin yatak odasında ölü bulunması üzerine başlayan soruşturmada, gözler Metin2’ye ve çetecilik iddialarına çevrildi. Kimi haber kaynaklarında boynunda sargı bezi ile boğulmuş olarak bulunduğu söylenen genç hakkında, elastik bant ile öldürüldüğüne dair söylentiler de var. Hakan Ekinci’nin ölümü ile ilgili mevcut bütün bulgular şüphe çekiyor. Basın siteleri ise Metin2 ve oyunun sosyal ortamı üzerinden teoriler üretmeye devam ediyor.
Hakan Ekinci’nin ölümünün arka planındaki hikaye gizemini koruyor. Cinayet ihtimali ve intihar şüphesini aynı anda barındıran olay, şu an için açıklığa kavuşmuş değil. Basın ise gencin ölümünü ısrarlı biçimde Metin2’ye bağlamaya çalışıyor. 2009 yılında cinayete kurban giderek hayatını kaybeden Metin2 oyuncusu Musa Kang’ın geçmişine dikkat çekerek oyunu “sabıkalı” olarak adlandıran basın, dava hakkında hiçbir kesinlik bulunmamasına rağmen oyunu suçlamaya devam ediyor.
Aile cinayet ihtimali üzerinde durulmasını talep ederken, şüpheli ölüm için intihar raporu hazırlanmış durumda. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılacak olan incelemenin ardından, Ekinci’nin ölümü konusunda daha net konuşabileceğiz.
Cinayet şüphesi üzerinde durulmasını isteyen aile, çocuklarının intihara meyilli olmadığını defalarca vurguluyor. “Bir oyun yüzünden kendisine ya da başkasına zarar verecek biri değildi.” açıklamasında bulunan aile şimdilik gerçeklere kavuşmayı bekliyor.
Ancak Ekinci’nin ölümü sebebiyle oyun üzerinde yürütülen karalama kampanyası ise hemen hemen her haber mecrasına yayılmış durumda. İnternetten yağan tepkiler, konu hakkında fikir beyan edenlerin ikiye ayrıldığını gösteriyor.
Bir kısım internet kullanıcısı karalama kampanyasının yersiz olduğunu ifade ediyor. Geri kalanlar ise içinde şiddet unsurları bulunan oyunların gençlere olumsuz örnek oluşturabileceğini vurguluyor.
Günümüzde şiddetin, savaşların ve acımasızlığın hemen hemen her basın mecrasında sansürsüz biçimde yer aldığını hatırlatalım. Üstelik insanları oyunlar öldürmez, insanları insanlar öldürür.